Εικόνες ο Πλανήτης Γη….από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Εικόνες ο Πλανήτης Γη….από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Σίγουρα, τα παιδάκια σας (όπως και οι μαθητές μου) εκφράζουν αμέτρητες απορίες σχετικά με το πλανήτη στον οποίο ζούμε, την Γη. Κάποιες ερωτήσεις που μου θέτουν εμένα τα παιδιά, ως νηπιαγωγό, είναι πως δημιουργήθηκε η Γη μας;, Πως είναι στο εσωτερικό της;, τι είναι το κλίμα;, τι είναι ο καιρός;, τι είναι οι δεινόσαυροι και γιατί έχουν εξαφανιστεί; κλπ. Για πολύ καιρό, έψαχνα ένα βιβλίο που θα μπορεί να λύσει όλες αυτές τις απορίες των μικρών μας φίλων και ταυτόχρονα, να έχει μια πολύ καλή εικονογράφηση. Ψάχνοντας, λοιπόν, έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο βιβλίο που σας περιγράφω αυτή την στιγμή. Οι Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη έχουν κυκλοφορήσει το βιβλίο με τον τίτλο “Εικόνες, ο Πλανήτης Γη”, το 9 βιβλίο της σειράς ΄΄Εικόνες΄΄.Η συγγραφέας που ακούει στο όνομα Emilie Beaumont έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και έχει χωρίσει το βιβλίο της στις 7 παρακάτω ενότητες: 1) Η Γη στο σύμπαν, 2)Δομή και ανάγλυφα, 3) Τοπία και φυσικός πλούτος, 4) Καιρός και κλίμα, 5) Το νερό, 6) Η ζωή στον πλανήτη Γη και 7) Η Γη κινδυνεύει.

Πρόκειται για μια σκληρόδετη έκδοση, των 125 σελίδων και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών. Η εικονογράφηση είναι εκπληκτική και την έχουν επιμεληθεί οι Bernard Alunni, Marie- Christine Lemayeur και Clothilde Palomino. Η πολύχρωμη εικονογράφηση είναι αυτή που θα κερδίσει τα παιδιά και θα τους ταξιδέψει μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Τα μικρά και απλά κείμενα θα τους διευκολύνουν να κατανοήσουν τον μαγικό κόσμο της Γης και θα τους βοηθήσει να εξερευνήσουν τον μοναδικό ΄΄Μπλε πλανήτη΄΄. Επιπλέον, με την ανάγνωση του, τα μικρά σας πλασματάκια  θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν την σημαντικότητα του πλανήτη μας, πόσο αυτός κινδυνεύει από εμάς και πως μπορούμε να τον προστατεύσουμε. Καταλήγοντας, μην ξεχάσετε να υλοποιήσετε όλες τις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα σας εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και θα σας διασκεδάσουν. Θα τις βρείτε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλοφυλλο..

..Τώρα τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του όμορφου πλανήτη μας.
Πώς γεννήθηκε η Γη; Πώς μοιάζει το εσωτερικό της; Ποια είναι τα διαφορετικά φυσικά τοπία που τη συνθέτουν; Ποια είδη ζουν εκεί και ποια κινδυνεύουν με εξαφάνιση;  Τι πρέπει να κάνουμε για να την προστατεύσουμε; Μέσα από απλά κείμενα και πολύχρωμη εικονογράφηση, τα παιδιά ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και εξερευνούν  τον μοναδικό «μπλε πλανήτη».
Το βιβλίο περιλαμβάνει σελίδες δραστηριοτήτων που  βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν τις γνώσεις τους ακόμα περισσότερο, ενώ διασκεδάζουν..

Υ.Γ: Μην παραλείψετε να μελετήσετε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς ΄΄Εικόνες΄΄ με τους τίτλους: 1)Δεινόσαυροι και προϊστορία 2) Ο κόσμος των ζώων, 3)Η θάλασσα, 4) Το διάστημα, 5)Το ανθρώπινο σώμα, 6)Η μουσική, 7) Η μυθολογία, 8) Οι τέχνες, 9) Ο πλανήτης Γη.

Εάν έχετε και εσείς πολλές ερωτήσεις για τον Πλανήτη Γη μην διστάσετε να κάνετε δικό σας το παραπάνω βιβλίο, με ένα Click ΕΔΩ

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα