Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι… από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι… από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Το βιβλίο της Τζέϊνιν Σάντερς ¨Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι¨ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Είναι ένα βιβλίο με πολύ όμορφη εικονογράφηση που έχει επιμεληθεί η Σάρα Τζένινγκς. Πραγματεύεται ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα πλέον όλους τους γονείς, τα όρια του σώματος του δικού μας αλλά και των γύρω μας. Με πολλά καθημερινά παραδείγματα γίνετε πιο προσιτό και κατανοητό από το μικρό παιδί.

Τα παιδιά από μικρή ακόμη ηλικία πρέπει να μάθουν ότι το σώμα τους είναι δικό τους, αυτά είναι το αφεντικό. Να μάθουν να σέβονται και να κατανοούν τις επιθυμίες των άλλων και να θέτουν τα δικά τους όρια. Ένα παιδί μπορεί να επιλέξει μόνο να αγκαλιάσει ή να φιλήσει κάποιον χωρίς να το αναγκάσουμε. Κάτι που αποτελεί και το συχνότερο λάθος όλων των γονιών. Πόσες φορές δεν έχουμε πει στα παιδιά μας να αγκαλιάσουν ή να δώσουν το χέρι σε κάποιο οικείο… Και το χειρότερο πόσο άσχημα μπορούμε να τα κάνουμε να αισθανθούν αν δεν ακολουθήσουν την πρόταση μας… Μέσα στο βιβλίο τα παιδιά θα μάθουν και για το Δίκτυο Ασφαλείας, κάτι που προσωπικά βρήκα πολύ χρήσιμο. Ιδιαίτερα βοηθητικό είναι και το ένθετο με ερωτήσεις προς συζήτηση που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας στο σπίτι ή στην σχολική τάξη. Το κάθε παιδί γνωρίζοντας το σώμα του και θέτοντας τα όρια του από νωρίς σίγουρα θα έχει αυτοπεποίθηση ως ενήλικας.

Λίγα Λόγια από το οπισθόφυλλο

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς για τα όρια του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των υπολοίπων. Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξή τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσεγγίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με εύληπτο και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο, προσφέροντάς τους οικεία σενάρια για να σκεφτούν και να συζητήσουν. Περιλαμβάνεται επίσης μια ενότητα με ερωτήσεις προς συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Θέλετε να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη του παιδιού σας ή του σχολείου σας; Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα