Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Η αγαπημένη μας συγγραφέας Ευαγγελία Παπαθανασίου, τη γνωρίσαμε και μέσα από τη συνέντευξη της ΕΔΩ, υπογράφει έναν ακόμη τίτλο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Το βιβλίο ¨Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της¨ έχει σαν θέμα του τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια η συγγραφέας που το βίωσε και το αντιμετώπισε θέλει να βοηθήσει και άλλες μανούλες που έρχονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού σ όλο και νεότερες ηλικίες. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά και θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι η «επάρατος νόσος» και ότι κάποιος/α «πάλεψε και νίκησε» ενώ κάποιος/α άλλος/η δεν τον «νίκησε». Η μαγική λέξη είναι η πρόληψη. Στόχος της συγγραφέως είναι οι νέοι γονείς μαζί με  τα παιδιά τους   να αποβάλλουν τον φόβο της νόσου. Όποιος/α φοβάται δεν θέλει να ασχοληθεί, άρα αποφεύγει την πρόληψη – μια αντίληψη βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία, η οποία ευτυχώς τείνει να εκλείψει –  άρα δεν προλαβαίνει και άρα κινδυνεύει περισσότερο. Η εικονογράφηση είναι της Βιβιάνα Κούκου.

Έχουμε διαβάσει και αγαπήσαμε και το ¨Αστεράκι που μετακόμισε¨ μπορείτε να δείτε τη βιβλιοπρόταση μας με ένα κλικ στο σύνδεσμο. Είναι μια ιδανική ιστορία και για τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Μια ιστορία για τη ζήλεια.
Όταν η οικογένεια μεγαλώνει και όλοι χαίρονται με τον μικρό αδερφό, για το «μεγάλο» παιδί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.
Μια ιστορία για την αγάπη.
Η μαμά βρίσκει τον τρόπο και όλα διορθώνονται, ενώ η μικρή, τυχαία, κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη…
Μια ιστορία για την έγκαιρη διάγνωση.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ. Θα τρέξει και διαγωνισμός σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Φυλάτος στη σελίδα μας στο Instagram.

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα