Δωράκια για τη Δασκάλα

Δωράκια για τη Δασκάλα

Φέτος ήταν η πρώτη μας χρονιά στον παιδικό σταθμό… έτσι πριν λίγες μέρες ετοιμάσαμε και εμείς τα δώρα για τις δασκάλες του σχολείου μας!! Οι ιδέες μας μπορεί να έρχονται λίγο αργά, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά τελείωσαν ήδη το σχολείο αλλά μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για του χρόνου!!

Αρχικά, παρήγγειλα υπέροχα μπρελόκ με ξύλινα και πλεκτά διακοσμητικά από το Μάθε Τέχνη. Ένα κατάστημα ειδών χειροτεχνίας που βρήκα στο facebook. Μπορείτε να το επισκεφτείτε με ένα κλικ στο σύνδεσμο. Οι άνθρωποι ευγενέστατοι, με υπέροχες ιδέες και πραγματικά ξετρελάθηκα με τα μπρελόκ που παρέλαβα…. Φυσικά, χαράξαμε μήνυμα στα μπρελόκ για τη δασκάλα μας αλλά και για τον οδηγό του σχολικού που επέστρεφε με ασφάλεια κάθε μέρα τον μικρό.

Γλαστράκια μαυροπίνακα

Η επόμενη ιδέα ήρθε από τη φίλη μου, Κωνσταντίνα. Για να βάλουμε, λοιπόν, τη δική μας πινελιά στα δώρα για τις δασκάλες αποφασίσαμε να φτιάξουμε γλαστράκια με χρώμα μαυροπίνακα. Πολύ εύκολη διαδικασία και μοναδικό αποτέλεσμα. Προμηθευτήκαμε χρώμα μαυροπίνακα, ένα ρολό για βάψιμο, γλαστράκια και φυσικά κιμωλίες. Προσοχή, τα γλαστράκια να είναι πήλινα, εμείς βάψαμε και πλαστικά αλλά δεν μπορούσες με τίποτα να γράψεις επάνω.. Περνάμε το χρώμα με το ρολό και αφήνουμε να στεγνώσει καλά, έπειτα, περνάμε και το δεύτερο χέρι. Με την κιμωλία μπορείτε να γράψετε πάνω στη γλάστρα το μήνυμα σας ή και μια ζωγραφιά του παιδιού. Λίγο χώμα, ένα λουλούδι και έτοιμο ένα μοναδικό και χειροποίητο δωράκι για τη δασκάλα μας!!!

Γλαστράκια Μαυροπίνακας

Κάναμε από ένα μικρό δωράκι σε όλες τις δασκάλες του σχολείου, έτσι προμηθεύτηκα από το γνωστό πολυκατάστημα ποτήρια ανανά και καλοκαιρινά νεσεσέρ, τα οποία γέμισα με διάφορα μικροπράγματα και καλλυντικά! Μέσα τοποθέτησα και τα μπρελόκ … Για να ολοκληρώσουμε τα δώρα για τις δασκάλες μας έκοψα σε χαρτόνι μεγάλα κοχύλια πάνω στα οποία ο Χρήστος έκανε ζωγραφιές. Επέλεξε να ζωγραφίσει τον εαυτό του και ήλιο και ξεχώριζε τα χρώματα για κάθε δασκάλα!!!

Μια μικρή κίνηση από εμάς για να ευχαριστήσουμε το σχολείο και τις δασκάλες μας που αγαπούσαν, φρόντιζαν και επέστρεφαν πάντα χαρούμενο τον μικρό μας!! Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσα κάποια από τις ιδέες μας !!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα