Διεθνής Ημέρα της γυναίκας!

Διεθνής Ημέρα της γυναίκας!

8 Μαρτίου, λοιπόν, σήμερα και την τιμητική τους έχουν οι γυναίκες! Γυναίκα… Μια λέξη….ένας άνθρωπος που δίνει ζωή από τη ζωή της…

Για την ιστορία, η ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε, για πρώτη φορά, στις 28/2/1909 , στη Νέα Υόρκη. Αρχικά, η θέση της γυναίκας ήταν ιδιαίτερα υποβαθμισμένη …με την πάροδο του χρόνου, όμως, κατέχει εξέχουσα σημασία. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαφορές στην αντιμετώπιση του γυναικείου φύλου μεταξύ δυτικών και ανατολικών κοινωνιών.

Εξηγώντας στα παιδιά για τη γιορτή της γυναίκας και κατ’ επέκταση για τα δικαιώματά της, επιλέξαμε να αναφερθούμε στη Φρίντα Κάλο, μια από τις πιο σημαντικές ζωγράφους του 20ου αιώνα! Με το σπουδαίο της έργο εμπνέει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα!

Ένα ατύχημα τη σημαδεύει και της αλλάζει τη ζωή μιας και την καθηλώνει στο κρεβάτι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εγκαταλείποντας το όνειρο της να γίνει γιατρός. Την περίοδο εκείνη έρχεται σε επαφή με τη ζωγραφική , που είναι κι η μοναδική της συντροφιά. Με την τέχνη της εξερευνεί  ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα, το φύλο, τις κοινωνικές τάξεις και πολλά άλλα ζητήματα που μας απασχολούν μέχρι και σήμερα.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα