Δημιουργική απασχόληση….. στο σπίτι!!

Δημιουργική απασχόληση….. στο σπίτι!!

Είμαστε πάνω ένα μήνα σε ¨καραντίνα¨ και λογικό είναι τα μικρά (αλλά και τα μεγάλα παιδιά) να βαριούνται εύκολα…. Τα περισσότερα έχουν εξαντλήσει τη φαντασία με τα παιχνίδια τους και θέλουν νέα πράγματα.. Μέσα στη μέρα φυσικά κάνουμε διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική με διάφορα υλικά, παιχνίδι με πλαστοζυμαράκια, μεταμορφώνουμε τα παιχνίδια μας αλλιώς…αλλά και δημιουργούμε νέα παιχνίδια… Εδώ, λοιπόν, θα σας δίνουμε διάφορες ιδέες δημιουργικής απασχόλησης που τις δοκιμάσαμε στο σπίτι (τα παιδάκια μας που απασχολήθηκαν είναι περίπου 2,5 ετών).

Επιτραπέζια παιχνίδια

Τις μέρες που είμαστε μέσα, εκτός από τα πολλά παζλ και ντόμινο παίζουμε και επιτραπέζια…. το αγαπημένο μας; Φώκια η Λιχούδα της Giochi Preziosi, εμάς μας το έκαναν δώρο στη γιορτή του Χρήστου…εσείς μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ. Η Φώκια μας πεινάει και προσπαθούμε να την ταΐσουμε ψαράκια ….εμάς μας βοήθησε πολύ να μάθουμε να μετράμε αλλά και κάτι πολύ σημαντικό….να περιμένει ο μικρός τη σειρά του!!!!

Ξετυλίγουμε παζλ

Η ιδέα δεν είναι δική μας, αλλά την είδαμε στο instagram στο προφίλ της Jasmin.maximos και μας άρεσε πολύ…πραγματικά και ο μικρός την ευχαριστήθηκε και παίζουμε πολλές φορές …τι θα χρειαστείτε; Λίγο αλουμινόχαρτο και ξύλινα πάζλ….. τυλίγουμε κάθε κομμάτι του παζλ με το αλουμινόχαρτο και το παιδί καλείται να το ξετυλίξει και να βάλει το κομμάτι στη σωστή θέση…. μέχρι τώρα το δοκιμάσαμε με δεινόσαυρους, σχήματα και έντομα….

Μακαρονοπαιχνιδίσματα

Μακαρόνια έχουμε πάντα σπίτι (αυτή την περίοδο και πάρα πολλά) και όλα τα παιδάκια ξετρελαίνονται να παίζουν με υλικά της κουζίνας…. έτσι λοιπόν κατά τύχη ένα πρωί δύο από τα παιδάκια μας (γιος της μίας, ανιψιός της άλλης…χιχι) μακαρονοαπασχολούνταν…….. Ο ένας κολλούσε μακαρόνια πάνω στο αρχικό του γράμμα και τι χρειαστήκαμε; ένα χαρτί, κόλλα UHU, μακαρόνια και μπογιές.. σχεδίασα το αρχικό γράμμα και το παιδί κολλούσε πάνω ένα ένα τα μακαρονάκια φυσικά μπορείτε να κάνετε ότι κολλάζ φαντάζεστε με διάφορα είδη ζυμαρικών..

Το άρθρο θα ανανεώνεται με νέες ιδέες….φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας!!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα