Δημιουργική απασχόληση με φθινοπωρινά φρούτα

Δημιουργική απασχόληση με φθινοπωρινά φρούτα

Έχουμε μείνει στο σπίτι και ψάχνουμε ιδέες να απασχοληθούμε με ότι έχουμε. Θέλουμε όμως να ξεφύγουμε και λίγο από την απλή ζωγραφική που ο δικός μου μικρός (σας το έχω ξαναπεί) δεν αγαπά καθόλου.

Αυτή την εβδομάδα και στο σχολείο το θέμα ήταν τα φθινοπωρινά φρούτα, λίγο πριν χαιρετήσουμε την εποχή. Έτσι και εμείς μάθαμε λίγο παραπάνω για αγαπημένα φρούτα και φυσικά μάθαμε και αινίγματα για το καθένα.

Είμαι τόπι κόκκινο, κι αν με καθαρίσεις, άσπρο νόστιμο καρπό αμέσως θ’ αντικρύσεις. Τι είμαι;

Το Μήλο!!!! Το γνωστό και μη εξαιρετέο που ένα την ημέρα κάνει το γιατρό πιο πέρα!! Έτσι κι εμείς το παρατηρήσαμε, το μυρίσαμε και το κάναμε και σφραγίδα!! Αγαπημένο τύπωμα, λοιπόν, για το μηλαράκι μας. Το κόψαμε στη μέση και το βουτήξαμε σε κόκκινο χρώμα. Το τυπώσαμε πάνω στο χαρτί και με μαρκαδόρο κάναμε το κοτσάνι του!! Φυσικά μας άνοιξε την όρεξη….και όσα μήλα δεν χρησιμοποιήσαμε τα φάγαμε!!!

Είναι πράσινο και αναστενάζει για λάδι. Τι είναι;

Το Αχλάδι!!!!! Αγαπημένο και αυτό φθινοπωρινό φρούτο!!! Το μελετήσαμε και μάθαμε ότι μεγαλώνει στην αχλαδιά…δεν το ξέρατε; Το αχλάδι το φάγαμε αμέσως χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε σε χειροτεχνία. Επειδή, όμως, αγαπάμε τα τυπώματα κάναμε σφραγίδα ένα τουβλάκι και γεμίσαμε το περίγραμμα του αχλαδιού (ιδέα από συνάδελφο!!). Ασκηθήκαμε και στη λεπτή κινητικότητα και ο μικρός με το ψαλίδι του έκοψε τα αχλαδάκια που του είχα σχεδιάσει και μέσα κόλλησε μικρά πράσινα χαρτάκια.

Είμαι κίτρινο χνουδάτο και στυφό, μα μυρωδάτο. Γίνομαι και πιο καλό αν με κάνετε γλυκό. Τι είμαι;

Το Κυδώνι!!!! Για να μην λέω ψέματα ούτε καν το δοκίμασε…. με την εργασία όμως ξετρελάθηκε. Κολλάζ με σιμιγδάλι – άπλωσε κόλλα στο περίγραμμα του φρούτου και με ένα μικρό κουταλάκι έριχνε σιμιγδάλι για να του δώσει χρώμα αλλά και διαφορετική υφή. Είχαμε και λίγο ζωγραφική…. χρωματίσαμε ένα κυδώνι και προσπαθήσαμε να κάνουμε και ένα πιο πρωτότυπο. Σχεδίασα ένα κυδώνι και το χώρισα σε τετράγωνα (Μοντριάν στυλ…) και βάλαμε σε κάθε τετράγωνο διαφορετικό χρώμα. Για να κλείσουμε δοκιμάσαμε γλυκάκι του κουταλιού…. τι άλλο; Κυδώνι!!!

Περιμένουμε ιδέες σας για δημιουργική απασχόληση!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα