ΔΕΠΥράζει

ΔΕΠΥράζει

Η Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής ή/ και Υπερκινητικότητας είναι μια διαταραχή συμπεριφοράς που ,όσο περνάει ο καιρός, τη συναντάμε όλο και περισσότερο. Η διαταραχή παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού. Κατά συνέπεια, επηρεάζει αρνητικά τον ψυχικό κόσμο του παιδιού.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, “ΔΕΠΥράζει”, αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό για όλους όσους έχουν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη διαταραχή. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγούς και σ’ αυτό θα βρει κανείς εργαλεία για την ανίχνευση της διαταραχής, ασκήσεις, αλλά και δραστηριότητες. Γενικά, δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία ενός προγράμματος υποστήριξης, αλλά και παρέμβασης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ και έχει γραφεί, από τον ειδικό παιδαγωγό, Φώτη Παπαναστασίου.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα