Γνωρίζουμε το My – book.gr

Γνωρίζουμε το My – book.gr

Το my-book παρέχει πρότυπο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο. Είναι μια ομάδα ειδικών θεραπευτών, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και άλλων συναφών ειδικοτήτων που δημιουργούν εκπαιδευτικό υλικό για γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς θεραπευτές αλλά και για τα ίδια τα παιδιά. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει ένα υλικό εύχρηστο, επιστημονικά τεκμηριωμένο για όλες τις σχολικές βαθμίδες ώστε να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών.

Μια βόλτα στη σελίδα του my-book.gr και γνωρίσαμε το μοναδικό υλικό τους. Εμείς ξεκινήσαμε με το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, μιας και είναι πιο κοντά στη δική μας ειδικότητα. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλο για παιδιά νηπιαγωγείου τυπικής μάθησης αλλά και παιδιά με μαθησιακές, αναπτυξιακές δυσκολίες και δυσκολίες οπτικής διάκρισης. Το πρώτο μας βιβλίο από my-book.gr είναι το ¨Πρώτη γραφή και ανάγνωση¨. Ένας πλήρης οδηγός με πληθώρα δραστηριοτήτων που καλύπτει όλα τα γράμματα, σύμφωνα και φωνήεντα του ελληνικού αλφαβήτου. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις τόμους που μπορείτε βέβαια να τους αποκτήσετε και χωριστά.

Θέλετε μια πιο αναλυτική ματιά;

Στον πρώτο τόμο ¨Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω τα σύμφωνα Ι¨ το παιδί θα βοηθηθεί στην κατάκτηση της επίγνωσης των συμφώνων ( π, τ, λ, μ, κ, ν, ρ, θ, σ). Στον δεύτερο τόμο ¨Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω τα σύμφωνα ΙΙ¨ θα έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα σύμφωνα (χ, δ, ψ, φ, γ, ζ, ξ, β). Το πρόγραμμα βασίζεται στην πολύπλευρη προσέγγιση του κάθε φωνήματος μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες και ταυτόχρονη οπτικοακουστική κατανόηση των φωνημάτων. Στον τρίτο τόμο ¨Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω τα φωνήεντα¨ το παιδί ολοκληρώνει τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου με άμεσο στόχο να έχει αναπτύξει το μηχανισμό της ανάγνωσης και της γραφής.

Ένα υλικό που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην γραφή και την ανάγνωση. Το υλικό παροτρύνει τα παιδιά να έχουν ενεργό συμμετοχή στη μάθηση και προωθεί την αυτονομία.

Δείτε αναλυτικά το βιβλίο ¨Πρώτη γραφή και ανάγνωση¨ με ένα κλικ στο σύνδεσμο. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στο υπόλοιπο υλικό τους και φυσικά μείνετε συντονισμένοι γιατί έχουμε ετοιμάσει κάτι όμορφο για εσάς!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα