
Γλυκό Κυδώνι
Από τα πιο μυρωδάτα φθινοπωρινά φρούτα είναι το κυδώνι. Η αλήθεια είναι ότι σαν φρούτο δεν μπορώ να το φάω αλλά σαν γλυκό του κουταλιού το λατρεύω από μικρή. Έπεσαν στα χέρια μου, λοιπόν, κυδώνια και με τις οδηγίες της γιαγιάς γέμισα την κατσαρόλα και τελικά τα βάζα με υπέροχο γλυκό!!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό κυδώνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 βανίλια ή αρμπαρόριζα
- 1 λεμόνι
- Αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε ειδικό τρίφτη περνάμε όλα τα κυδώνια αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Προσέχουμε να σταματήσουμε πριν φτάσουμε στην καρδιά του φρούτο που είναι τα κουκούτσια. Στύβουμε χυμό λεμονιού πάνω από τα έτοιμα κυδώνια μας για να μην μαυρίσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό με τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και αφαιρούμε τον αφρό που θα βγει. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε πιο δυνατή φωτιά μέχρι το κυδώνι μας να μαλακώσει και δέσει το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
Βάζουμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!