
Γλυκό κολοκύθα της Χρύσας
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομματάκια η σε ότι σχήμα θέλουμε και την βάζουμε στην Ασβέστη για 8 ώρες . Ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε στο ξυνό για 2 ώρες το ζεματίζουμε 3 φορές . Δένουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε μέσα .Το αφήνουμε και το βράζουμε όλο μαζί την επόμενη μέρα .
Ιδανικό να το απολαύσετε με τον καφέ σας ή να ¨γλυκάνετε¨ τους καλεσμένους σας. Αντέχει στο ψυγείο για πολύ καιρό!