Γιορτάζουν τα Μουσεία…..μήπως να τα επισκεφτούμε;

Γιορτάζουν τα Μουσεία…..μήπως να τα επισκεφτούμε;

18 Μαΐου και όχι δεν γιορτάζει κάποιος φίλος μας…..αλλά έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν και έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Μήπως λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποιο μουσείο; Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν Μουσεία στην περιοχή τους είναι μια ωραία αφορμή για επίσκεψη με την οικογένεια σας.

Εκτός, βέβαια από τη δωρεάν είσοδο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, συνοδεύεται από θέματα σχετικά με τα Μουσεία…. Για το 2019 το θέμα είναι
«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» με στόχο να δείξουν ότι τα μουσεία είναι κέντρα διαφόρων λαών και πολιτισμών αλλά και ότι πρέπει να συνυπάρχουν οι καινοτομίες και η παράδοση.

Για φέτος, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε να τιμήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με πληθώρα εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, αν και φυσικά την τιμητική της θα έχει η Αθήνα όπου και θα πραγματοποιηθούν πολλά δρώμενα.

πηγή: www.ethnos.gr

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα