Γίνε ο γονιός που θες … από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Γίνε ο γονιός που θες … από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα υπέροχο βιβλίο ενηλίκων που απευθύνεται σε γονείς ή μελλοντικούς γονείς. Το ΄΄ Γίνε ο γονιός που θες΄΄ έχει γραφτεί από την  Dr Becky Kennedy ειδικός σε γονεικά θέματα που παρουσιάζει πρακτικές οι οποίες βοηθάν τον γονιό να αισθάνεται καλά. Αδελφική αντιζηλία, άγχος, εκρήξεις θυμού είναι κάποια από τα θέματα που αναλύει η συγγραφέας στο βιβλίο της. Μοιράζεται μαζί μας  πρακτικές που θα μας κάνουν να μεγαλώσουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο…

…H Dr Becky Kennedy, εξαιρετικά δημοφιλής ειδικός επί γονεϊκών θεμάτων και δημιουργός της πλατφόρμας Good Inside, μοιράζεται την πρωτοποριακή προσέγγισή της για την ανατροφή των παιδιών και προσφέρει πρακτικές στρατηγικές με τρόπο που κάνει τον γονιό να αισθάνεται καλά.
Στη διάρκεια των περασμένων χρόνων, η Dr Becky Kennedy –γνωστή στους ακολούθους της ως απλώς Dr Becky– προκάλεσε επανάσταση στον χώρο της γονεϊκότητας. Εκατομμύρια γονείς, έχοντας κουραστεί να ακολουθούν συμβουλές που δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, υιοθέτησαν τη δυναμική προσέγγιση της Dr Becky, που θέτει ως προτεραιότητα τη βαθιά σύνδεση με τα παιδιά τους και όχι τη συμμόρφωσή τους.
Οι γονείς έχουν συνηθίσει σε ένα πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο ανατροφής των παιδιών, που όμως δε λειτουργεί, καθώς έχει στόχο να διαμορφώσει τη συμπεριφορά τους και όχι να μεγαλώσει σωστούς ανθρώπους. Οι τεχνικές αυτές δεν καλλιεργούν τις δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά στη ζωή τους ούτε ικανοποιούν τις σύνθετες συναισθηματικές ανάγκες τους. Αν προσθέσει κανείς τις περίπλοκες σχέσεις των γονιών με τους δικούς τους γονείς, εύκολα καταλαβαίνει γιατί πολλοί νιώθουν χαμένοι, κουρασμένοι και προβληματισμένοι.
Στο βιβλίο της, η Dr Becky αναλύει τις αρχές και τους κανόνες της φιλοσοφίας της, εξετάζει συγκεκριμένα θέματα, όπως την αδελφική αντιζηλία, το άγχος του αποχωρισμού, τις εκρήξεις θυμού, κ.ά., με στόχο να βοηθήσει τους γονείς να ξεπεράσουν την αβεβαιότητά τους, να πάψουν να κατηγορούν τον εαυτό τους και να μεγαλώσουν παιδιά με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα…

Είστε γονιός ή θα γίνεται στο μέλλον; Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Εκδοτικού CLICK ΕΔΩ ή το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και αποκτήστε το παραπάνω βιβλίο.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Καλή σας Ανάγνωση!!!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα