Βελουτέ θήκη για παιδικό βιβλιάριο

Βελουτέ θήκη για παιδικό βιβλιάριο

Πολύ μόδα της εποχής είναι οι θήκες για τα παιδικά βιβλιάρια υγείας…. Και φυσικά ήθελα πολύ να ντύσω το βιβλιάριο του Χρήστου, να διαφέρει από τα υπόλοιπα. Οι περισσότερες θήκες είναι υφασμάτινες, αλλά εγώ είμαι λίγο μαλωμένη με τη βελόνα και την κλωστή… Έτσι, λοιπόν, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω τη δική μου χειροποίητη θήκη από χαρτί βελουτέ και τσόχα. Η κατασκευή ήταν εύκολη και η θήκη μοναδική, αν και πλέον έχουμε και εμείς υφασμάτινη, δώρο στη βάπτιση, η θήκη αυτή που έφτιαξα μόνη μου φιλοξενεί εξετάσεις του μικρού. Αν το δικό σας παιδάκι είναι μεγαλύτερο, είναι ωραία ιδέα να φτιάξετε τη θήκη μαζί του, ένα μοναδικό αναμνηστικό με τα χεράκια του.

 Για την κατασκευή λοιπόν θα χρειαστούμε:

 • Χαρτί βελουτέ του μέτρου (στο χρώμα που προτιμάτε)
 • Τσόχα
 • Διακοσμητικά κουμπιά
 • Κόλλα ρευστή ή σιλικόνη
 • Ψαλίδι

Αρχικά, μετράμε ανοιχτό το βιβλιάριο του παιδιού και αφήνουμε  περιθώριο από το πλάι για να τοποθετηθεί σαν θήκη. Το δικό μας βιβλιάριο είναι νέου τύπου, μέτρησα και έκοψα το βελουτέ σε 36cm μήκος και 28 cm ύψος. Γύρω, γύρω δίπλωσα από 3 cm την πλευρά και ένωσα τα σημεία κάνοντας εγκοπές ώστε να μοιάζει με φάκελο.

Για να διακοσμήσω τη θήκη αποφάσισα να κάνω το αρχικό γράμμα του ονόματος, έτσι, έκοψα ένα Χ σε τσόχα και το κόλλησα πάνω στη θήκη μου. Κόλλησα ακόμη και δύο κουμπάκια πάνω στο αρχικό. Για να κάνω τη θήκη να κλείνει έβαλα ένα κουμπάκι και κλείσιμο με σπάγκο.  Έτοιμη η θήκη του Χρήστου!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα