Βασιλίτσα Γρεβενών

Βασιλίτσα Γρεβενών

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε  απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Θα συναντήσετε το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων, την ίδια χιλιόχρωμη οξιά, την ίδια αθάνατη δρυς. Η  μόνη διαφορά, ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου, στα δάση αυτά βάδισαν όντα που δεν υπάρχουν πια. Ένα από αυτά το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας.

Εκτός από ιδανικός  χειμερινός προορισμός, η Βασιλίτσα προσελκύει και τους καλοκαιρινούς μήνες ορειβάτες από όλο τον κόσμο για να ανέβουν στην κορυφή της. Έτσι και εμείς παρέα με τον ορειβατικό σύλλογο Γρεβενών βρεθήκαμε στη Βασιλίτσα. Συνάντηση για την ανάβαση είχαμε στα παρκιγκ του τριπλου αναβατηρα  Φίλλιπος (όπου το χειμώνα είναι και η πρώτη πίστα για σκι με τους αναβατήρες με τα καρεκλάκια ). Από εκεί ακολουθώντας τους αναβατήρες και μετά από 20 λεπτά διαδρομής κάναμε την πρώτη μας στάση μπροστά σε μια δρακολίμνη. Η συγκεκριμένη κρυστάλλινη δρακόλιμνη σχηματίζετε από τα χιόνια που λιώνουν κάθε χρόνο. Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι ιδανικοί μήνες για να τη χαρείτε γιατί με τους πρώτους καύσωνες η λίμνη εξαφανίζετε. Οι τολμηροί βουτάνε για μπάνιο και οι υπόλοιποι απολαμβάνουν την ομορφιά .

Αμέσως μετά περνώντας την περιφερειακή πίστα που οδηγεί στο τέρμα του αναβατήρα Μέγας Αλέξανδρος και μετά από 30 λεπτά,  συναντήσαμε τη δεύτερη δρακόλιμνη η οποία έχει νερό όλο το χρόνο. Και φυσικά απαγορεύετε το κολύμπι διότι οι κάτοικοι της λίμνης, τα μικρά δρακάκια, επηρεάζονται αρνητικά από την παρουσία μας.

Φτάνουμε στην κορυφή, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2249 μετά από διαδρομή 40 λεπτών. Η θέα της κορυφής μας πήρε την κούραση…  από τη μια αγναντεύαμε τον Όλυμπο και από την άλλη θαμάζαμε την οροσειρά της Τύμφης και τον Γέρο Σμόλικα.

Κατεβήκαμε από την ίδια διαδρομή και μας δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία να απολαύσουμε αυτά που πριν αφήσαμε πίσω μας.

Είναι μια διαδρομή για όλη την οικογένεια καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός. Αν ανεβείτε θα χαρούμε να δούμε φωτογραφίες σας και να μάθουμε τις εντυπώσεις σας!!

Πηγή https://vasilitsa.com/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1/

Είμαι η Βούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ στα Γρεβενά και η ενασχόλησή μου με την προσχολική εκπαίδευση ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Mαμά της Στέλλας, του Δημήτρη και του Απόλλωνα. Και επειδή δεν έχω ησυχία, δεν μου έφταναν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αποφάσισα να συμμετέχω στη δημιουργία του «Παραμυθοσκόπιου».

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα