Αυτό είναι ο κόσμος μας!

Αυτό είναι ο κόσμος μας!

” Είμαστε όλοι ανθρώπινα πλάσματα , υπάρχουν, όμως, πολλοί διαφορετικοί τρόποι ζωής!” Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση το βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο, “Αυτός είναι ο κόσμος μας”.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο-παραμύθι, όπου μας παρουσιάζει τις διαφορές των λαών, εξηγώντας πως όσες διαφορές κι αν υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων, στην ουσία είμαστε όλοι ίδιοι!

Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου , θα βρείτε ένα πολύχρωμο χάρτη, με τις περιοχές που θα αναφερθούν και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Έτσι, κάνουμε , νοερά , ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο και γνωρίζουμε 20 παιδιά με διαφορετικό τρόπο ζωής! Γνωρίζουμε τη Νάσιμα , που ζει σε μια περιοχή της Ινδίας και πηγαίνει στο σχολείο με τη βάρκα του πατέρα της. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε για τη χιονισμένη Νορβηγία, όπου οι κάτοικοι εκεί οδηγούν ταράνδους!

Κολυμπάμε με χελώνες σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο του Νότιου Ειρηνικού και πληροφορούμαστε για τον πληθυσμό αλλά και τη γλώσσα που μιλάνε στη Νορβηγία!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών κι άνω και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως “μικρή εγκυκλοπαίδεια” . Δε θα συναρπάσει μόνο τους μικρούς μας φίλους, αλλά κι όλους εμάς τους μεγάλους , που θα πέσει στα χέρια μας! Πολύτιμο εφόδιο και για τον εκπαιδευτικό , που θέλει να αναφερθεί στις διάφορες περιοχές του κόσμου!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα