Αυγουλοδιαβάσματα……..

Αυγουλοδιαβάσματα……..

Το Πάσχα τα σχολεία κλείνουν, αν και η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και το μυαλό μικρών και μεγάλων είναι στις βόλτες, δεν παύει να είναι μια καλή ευκαιρία για να διαβάσουμε νέα βιβλία. Εμείς, επειδή είμαστε μικρούληδες διαβάζουμε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, αν και του έχω και αρκετά βιβλία χαμηλά για να μπορεί να τα παίρνει όποτε θελήσει. Το Πάσχα έχει και πολλά να μάθεις, ήθη, έθιμα, την ιστορία για τα Πάθη του Χριστού και σε μια επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο σίγουρα θα βρείτε κάτι να καλύπτει τις προτιμήσεις τις δικές σας και του παιδιού σας. Αποφάσισα, λοιπόν για φέτος να διαβάσουμε βιβλία για αυγά….γιγάντια αλλά και για αυτά που θέλουν να αλλάξουν χρώμα.

Αρχικά, θα διαβάσουμε το « Αυγό για Γίγαντες» της Άννας Ιακώβου που μόλις παραλάβαμε από τις Eκδόσεις Άθως και ήδη από το εξώφυλλο με ενθουσίασε. Μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ. Περιμένω πως και πως να γνωρίσουμε το Πουλπουλοχωριό, να ακούσουμε μαζί με το Χρήστο το CD με τα τραγουδάκια που περιέχει και αν έχετε μεγαλύτερα παιδάκια θα σας πρότεινα να κατασκευάσετε και την αυγοθήκη που συνοδεύει το βιβλίο. 

Επίσης, ένα διαφορετικό βιβλίο, που για χρόνια έχουμε στον παιδικό και θα το δανειστώ και για το σπίτι είναι ¨Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα¨ της Χρυσάνθης Καραϊσκου που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ. Αν θέλετε να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας μπείτε εδώ. Ένα αυγό που θέλει να αποφύγει πάση θυσία να βαφτεί κόκκινο ……..

Αναλυτικές λεπτομέρειες και για τα δυο βιβλία θα βρείτε στα link στο blog.
https://paramythoskopio.gr/?p=546
https://paramythoskopio.gr/?p=541

Καλό Πάσχα και καλά αυγουλοδιαβάσματα!!!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα