Ας μάθουμε στα παιδιά να αγαπάνε τα βιβλία!!!

Ας μάθουμε στα παιδιά να αγαπάνε τα βιβλία!!!

Λένε, ότι είσαι ό, τι έχεις διαβάσει και ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου…

Πάντα πίστευα ότι με το να σπουδάσει ένας άνθρωπος, δε γίνεται και καλύτερος… Εννοώ στη συμπεριφορά…Ωστόσο, θεωρώ ότι ο καθένας μας, θα ήταν ωφέλιμο, να έχει γνώσεις σφαιρικές. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν επιτυγχάνεται “την τελευταία στιγμή”, αλλά χτίζεται από μικρή ηλικία και με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς, είναι και η ανάγνωση βιβλίων.

Έτσι, θυμάμαι τη μαμά μου να “παλεύει” να μας μάθει να διαβάζουμε εξωσχολικά βιβλία… Πολλά εξωσχολικά βιβλία.. Το δώρο για τους καλούς βαθμούς ήταν, πάντα, ένα βιβλίο… Το δώρο γενεθλίων …βιβλίο…των Χριστουγέννων…Πιτζάμες ΚΑΙ ,μαντέψτε! Ένα βιβλίο. Και πάντα σκεφτόμουν, “Μα καλά; Άλλα δώρα δεν έχει να μας πάρει; Φτάνει με τα βιβλία!” Και νευρίαζα… Βέβαια, μεγαλώνοντας κατάλαβα πόσο καλό μου έχει κάνει και, φυσικά, την ευγνωμονώ για τα δώρα της..Και… Μεταξύ μας..κ γω, μάλλον, σαν την μαμά μου θα γίνω…

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Η εποχή που διανύουμε θα μπορούσε να ονομαστεί και ….“Κινητό! Η προέκταση του χεριού”. Θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο, αν αφήναμε το κινητό και πιάναμε ένα βιβλίο. Θα λειτουργούσαμε, έτσι σαν παράδειγμα για το κάθε παιδί.

Παράλληλα, η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της πόλης μας, θα ήταν ένα καλό κίνητρο για ένα παιδί να διαβάσει ένα βιβλίο, αφού εκεί υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία, που θα του κινήσουν την περιέργεια.

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά από μικρή ηλικία. Μπορεί να νομίζουμε ότι δε μας ακούν ή δεν μας καταλαβαίνουν ,αλλά έτσι γίνεται μια πρώτη “γνωριμία”.

Η βιβλιοθήκη στο σπίτι, σίγουρα είναι ένα πολύ χρήσιμο “διακοσμητικό”. Δίνει κανείς έτσι την αφορμή σε ένα παιδί να φτιάξει τη δική του γωνία με βιβλία που του άρεσαν.

Δωρίστε ένα βιβλίο σε πάρτυ γενεθλίων. Γίνετε η αφορμή για ένα παιδί να αγαπήσει το διάβασμα.

Σίγουρα, η ανάγνωση των βιβλίων έχει πολλά θετικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνεται στο παιδί η επιλογή να το διαβάζει, χωρίς να δέχεται πίεση. Να το διαβάζει όταν εκείνο το έχει ανάγκη.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα