Απλώς να είσαι ο εαυτός σου δράκε!

Απλώς να είσαι ο εαυτός σου δράκε!

Τα σχολεία άνοιξαν και πολλά παιδάκια αντιμετώπισαν θέμα με την προσαρμογή τους. Έτσι και ο δράκος του νέου βιβλίου της Μπιάνκα Σούλτσε ¨Απλώς να είσαι ο εαυτός σου Δράκε!¨, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός αντιμετωπίζει με μεγάλο άγχος τη νέα αρχή. Μια διαδραστική ιστορία με τον γλυκό κόκκινο δράκο που έρχεται για να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν και να νιώσουν πιο άνετα στο σχολείο. Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Ο Δράκος μας λοιπόν, αρνείται να πάει σχολείο και κρύβεται. Με τη βοήθεια των φίλων του όμως θα εξοικειωθεί και θα βρει πράγματα να του αρέσουν. Ο μικρός αναγνώστης συμμετέχει διαδραστικά στην ιστορία ακολουθώντας τις εύκολες προτροπές – οδηγίες για να βοηθήσει το δράκο. Θα τον γαργαλήσουμε, θα τον βοηθήσουμε να καθίσει για φαγητό και θα του συμπαρασταθούμε σε μια άτυχη στιγμή του. Μαζί του και οι δικοί μας μικροί νέοι μαθητές θα κάνουν ένα βήμα μακριά από το άγχος που βιώνουν καθώς αποχωρίζονται την οικογένεια τους και καλούνται σε μια νέα πραγματικότητα, αυτή του σχολείου. Μέσα από εύκολα παραδείγματα των δυσκολιών που συναντάει ο δράκος το παιδί μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και τον εαυτό του σε κάποια από αυτά.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Είναι η πρώτη μέρα του δράκου στο σχολείο, και έχει τόση αγωνία, που κρύβεται κάτω από το κρεβάτι και κάτω από το τραπέζι.
Μπορείς να τον βοηθήσεις; Σήκωσε το χέρι σου αν θέλεις να δείξεις στον δράκο ότι είναι ωραία να πηγαίνει στο σχολείο.
Δε χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να είναι ο εαυτός του!
Αυτή η γλυκιά, διαδραστική ιστορία με τον αγαπημένο κόκκινο δράκο σίγουρα θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος τους για
την πρώτη μέρα στο σχολείο!

Θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κόκκινο Δράκο; Ένα αντίτυπο σας περιμένει με ένα κλικ ΕΔΩ. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα