Αν ερχόσουν στην….Γη!

an-erxosoun-sti-gi

Αν ερχόσουν στην….Γη!

Ως νηπιαγωγός έχω διαβάσει πολλά παιδικά βιβλία και έχω εντυπωσιαστεί από αρκετά. Αν, όμως, ήταν να ξεχωρίσω λίγα απ΄ αυτά, σίγουρα ένα θα ήταν το ΄΄Αν Ερχόσουν στην Γη΄΄. Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο έχει γραφτεί από την Sophie Blackall και στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τον Ιανουάριο του 2021 από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η εικονογράφηση του είναι, εξίσου, εξαιρετική, καθώς την επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας. Από το πρώτο, κιόλας, διάστημα της κυκλοφορίας του έχει αποσπάσει πολλά βραβεία ως ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία.

Ας ξεκινήσω, όμως, να σας αναλύω την ιστορία του μικρού μας πρωταγωνιστή. Ο μικρός Κουίν θέλησε να γράψει ένα γράμμα σε ένα εξωγήινο και προσπαθεί να του περιγράψει όλα αυτά που θα συναντήσει στην Γη. Με ένα τρόπο μαγικό καταφέρνει να του αναφέρει όλα εκείνα που κάνουν τον πλανήτη μας να είναι τόσο μοναδικός. Μέσα από τις μικρές του προτάσεις έχει συμπεριλάβει ακριβώς τι μπορεί να συναντήσει κανείς στην Γη, χωρίς καμία παράληψη. Ωστόσο, πέρα από τις περιγραφές του Κουίν, αυτό που μαγνητίζει τον αναγνώστη είναι οι απίστευτες ζωγραφιές σε κάθε ξεφύλλισμα. Είναι, πραγματικά, έργα τέχνης!

Θα πρότεινα σε κάθε παιδί νηπιακής ηλικίας να μελετήσει ξανά και ξανά αυτό το βιβλίο, καθώς θα έχει την δυνατότητα να ανακαλύψει τον κόσμο μας, να γνωρίσει νέες λέξεις και να αυξήσει το αίσθημα της παρατηρητικότητας του. Τα παιδιά αλλάζοντας σελίδα θα παρατηρήσουν ζώα, χρώματα, ανθρώπους και σπίτια.

Πίσω, όμως, απ΄ όλες τις μοναδικές περιγραφές, η συγγραφέας θέλει να περάσει πιο ουσιώδη και βαθύτερα μηνύματα που σχετίζονται με την διαφορετικότητα, την αποδοχή και την ανισότητα που παρατηρείται στους ανθρώπους. Κάθε φράση κρύβει ευαίσθητα ζητήματα που μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη αφορμή για μια συζήτηση με τα παιδιά σας.

Δεν σας κρύβω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο με μάγεψε και με ταξίδεψε.. Διαβάζοντας το, συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά πόσο διαφορετικά πλάσματα είμαστε όλοι! Διαφορετικοί στο χρώμα! Διαφορετικοί στον χαρακτήρα! Διαφορετικοί στο κάθετι! Αρκεί μόνο να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε αυτόν που έχουμε κάθε φορά απέναντι μας!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο..

<<…Αν ερχόσουν στην Γη, θα ήθελα να ξέρεις ότι….

Μένουμε σε διαφορετικά μέρη. Κατοικούμε σε διαφορετικά σπίτια. Ζούμε σε διαφορετικές οικογένειες. Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός.

Θα μας βρεις κοντά σε έναν μεγάλο ήλιο και σε ένα μικρό φεγγάρι.

Και όλοι μαζί μοιραζόμαστε αυτό τον γαλαζοπράσινο πλανήτη. Είναι ο μόνος που έχουμε, οπότε θα πρέπει να τον φροντίζουμε. Και ο ένας τον άλλον..>>

Αξίζει κάθε παιδί να το έχει στην βιβλιοθήκη του!

Για να κάνετε δικό σας το μαγικό, αυτό, βιβλίο, αρκεί ένα Click στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.dioptra.gr/vivlio/paidika-vivlia/an-erxosoun-sti-gi/

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα