“Ένα παιχνίδι με κανόνες”…από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

“Ένα παιχνίδι με κανόνες”…από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφόρησαν στις αρχές Μαϊου ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο Ένα παιχνίδι με κανόνες”. Η Μαρία Αγγελίδου γράφει το βιβλίο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω. Μέσα σε λίγες, κιόλας, σελίδες η συγγραφέας αποτυπώνει ενδιαφέρουσες ιστορίες που η ίδια η ιστορία δεν τις έχει φανερώσει και έχουν μείνει καλά κρυμμένες. Είναι από εκείνες τις ιστορίες που διαβάζεις, ξαναδιαβάζεις και γίνεσαι κομμάτι τους. Πρωταγωνιστές των μικρών ιστοριών είναι άνθρωποι, διαφορετικοί και μοναδικοί, Τούρκοι, Εβραίοι, γέροι, νέοι, άνδρες και γυναίκες. Έζησαν, φοβήθηκαν αλλά και αγάπησαν σε μια δύσκολη εποχή, αυτή της Μεγάλης Επανάστασης και των Μεγάλων Αλλαγών. Ο καθένας με την δική του  ματιά, αποτυπώνει τα βιώματα του στο χαρτί και ταυτόχρονα περιγράφει τους κανόνες που όριζαν τότε την ζωή τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, θα διαπιστώσετε πως σημαντικές έννοιες όπως η ελευθερία και η σκλαβιά μπλέκονται με έννοιες τρομερές όπως η ώρα και η στιγμή. Οι ιστορίες που εγώ ξεχώρισα είναι Κι απ΄ άκρη σ΄ άκρη, Πως γλιτώνει κανείς από την ομορφιά και Δίχως όνομα. Εάν τα παιδιά σας είναι στην ηλικία των 10 και άνω ετών αξίζει να το μελετήσουν!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο.. 

…Σ΄ αυτό το βιβλίο είναι μαζεμένες ιστορίες ανθρώπων άγνωστων, που δεν τις πρόσεξε, δεν τις άκουσε, δεν τις αφηγήθηκε ποτέ η μεγάλη Ιστορία. Οι άνθρωποι αυτοί, άντρες και γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά, Τούρκοι, Εβραίοι, Ρωμιοί και Φράγκοι, που έζησαν και αγάπησαν και φοβήθηκαν την Εποχή των Μεγάλων Επαναστάσεων, των Μεγάλων Αλλαγών.. όλοι τους, ο καθένας με τον δικό του μικρό τρόπο, στο δικό του μικρό μέτρο, δείχνουν πως ήταν οι καιροί και η ζωή των ανθρώπων τότε, δείχνουν τους κανόνες που όριζαν τις κινήσεις και τις σκέψεις, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Και όλοι μαζί δείχνουν πως οι κανόνες, μικροί και μεγάλοι, άλλαξαν. Πως άλλαξαν νόημα ακόμα κι έννοιες θεμελιώδεις για την ανθρώπινη ύπαρξη, για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Έννοιες όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η ΣΚΛΑΒΙΑ, ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, η ΔΟΥΛΕΙΑ και η ΑΓΟΡΑ, το ΤΑΞΙΔΙ και η ΟΜΟΡΦΙΑ. Έννοιες τρομερές, όπως η ΩΡΑ και η ΣΤΙΓΜΗ. Και η ΣΙΩΠΗ…

Εάν θέλετε να γνωρίσετε αυτές τις μοναδικές ιστορίες και να μεταφερθείτε σε εκείνη την εποχή πατήστε ΕΔΩ

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα