¨Τιρκουάζ¨της Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη

¨Τιρκουάζ¨της Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη

Το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και σίγουρα θα είναι από τα best seller του καλοκαιριού. Το ¨Τιρκουάζ¨από το εξώφυλλο ακόμη σε παρασέρνει, μου θύμισε κάτι απόλυτα καλοκαιρινό…. το βιβλίο συγκλονιστικό, δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια (είπαμε η κακή συνήθεια να τα τελειώνω σε δυο μέρες) με πλοκή που σε κρατάει μέχρι το τέλος. Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο ΕΔΩ.

Οι ήρωες του βιβλίου, τρεις ετεροθαλείς αδερφές, μεγαλωμένες με διαφορετικό τρόπο και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και ένας άντρας που το ¨τιρκουάζ¨τον ακολουθεί από παιδί, θα τις στιγματίσει προσφέροντας και στις τρεις το ίδιο δαχτυλίδι, με την τιρκουάζ πέτρα. Η Ρένα Ρώσση Ζαϊρη μας μεταφέρει στο παρόν και στο παρελθόν των ηρώων της οδηγώντας μας στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων τους από τις συνθήκες κατά τις οποίες μεγάλωσαν, ενηλικιώθηκαν, δείχνοντας μας ότι τα παιδικά βιώματα μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και σκέψεις για τι μπορούν τα ¨λάθη¨και η συμπεριφορά της οικογένειας, των γονιών , να προκαλέσουν στον ψυχισμό του παιδιού τους.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Υπάρχει το άσπρο. Υπάρχει το μαύρο. Κι ανάμεσά τους το τιρκουάζ. Το δαχτυλίδι που είχε επιλέξει ο Στέφανος να χαρίσει και στις τρεις αδελφές. Στη δύστροπη Ερατώ, στη δυναμική Κλέλια, στην ντελικάτη Μάιρα, τα κορίτσια του. Είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες ο Στέφανος. Τις έκανε να νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται μοναδικές.
Τη μία την παντρεύτηκε.
Την άλλη την ερωτεύτηκε.
Την τρίτη τη βίασε.

Το τιρκουάζ, ένα λαμπερό χρώμα που συμβολίζει την αλήθεια. Και την αγνότητα. Το τιρκουάζ, ένα σκοτεινό χρώμα που βουτάει σε αλήθειες ψυχής. Γιατί η ζωή έχει πάντα δύο όψεις. Γιατί κάθε ιστορία κρύβει πολλές πλευρές και βαθιά χτυποκάρδια. Άλλωστε, από το μεθύσι του έρωτα δεν είναι καμωμένη η ευτυχία;

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Καλά καλοκαιρινά διαβάσματα είτε σε παραλίες είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα